Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Atama bekleyen öğretmen intihar etti!
Eğitim Kültür Sanat
2019-02-10 09:49

Atama bekleyen öğretmen intihar etti!

20 bin öÄŸretmenin atamasının yapıldığı söylense de ataması yapılmayan öÄŸretmenler sorunu sürüyor. Son olarak Çorum'da ataması yapılmayan bir öÄŸretmen intihar etti. 

Çorum’da, İngilizce öÄŸretmeni Halil Mustafa Bozkurt, yalnız yaÅŸadığı baÄŸ evinde kendisini tavana iple asarak yaÅŸamına son verdi.

 

Evde yapılan incelemede ‘Köpeklerime iyi bakın’ yazılı not bulundu. Olay, önceki gün Çorum’daki Çomar Barajı yakınlarında meydana geldi.

Halk EÄŸitim Merkezi’nde İngilizce öÄŸretmenliÄŸi yapan Halil Mustafa Bozkurt’tan haber alamayan arkadaÅŸları, öÄŸretmenin bazı günler dinlenmek için gittiÄŸi baÄŸ evine bakmaya karar verdi.

Eve giden arkadaÅŸları Halil Mustafa Bozkurt’u tavana iple asılı halde buldu.

Bozkurt’un arkadaşı ogretmenlerhaber.com’a yıllardır atama beklediÄŸini söyledi.

 

Konuyla ilgili BirGün’e konuÅŸan EÄŸitim Sen Genel BaÅŸkanı Feray Aytekin AydoÄŸan ise ÅŸunları söyledi: “Yarım milyona ulaÅŸan ataması yapılmayan öÄŸretmenler sorunun çözümüne iliÅŸkin; iktidar tarafından ısrarla ve bilinçli bir ÅŸekilde gerekli adım atılmamaktadır.

Özel okul sahiplerine, dini yapılara bütçe ve kamu kaynakları sınırsızca aktarılırken, öÄŸretmen atamalarında bütçe yetersizliÄŸi gerekçe olarak sunulmaktadır. Artık yeter!”

 ***

YAÅžANMAMIÅž HAYATLAR

EÄŸitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EÄŸitim Sen) ataması yapılmayan öÄŸretmenlerin iÅŸ cinayetleri ve intiharlarına iliÅŸkin rapor hazırladı. Raporda yer alan öÄŸretmenler ÅŸöyle:

 

Ömer ErtuÄŸrul: Çalıştığı inÅŸaatın üçüncü katından düÅŸerek ağır yaralandı.

Alim Koç: 33 yaşındaki Alim Koç, 4 yıldır ataması yapılmadığı için intihar etti.

Merve Çavdar: 2014 yılında mezun olan Merve Çavdar depresyon haplarının tamamını içerek intihar etti.

İsa ErdoÄŸan: Genç Sosyal Bilgiler ÖÄŸretmeni İsa ErdoÄŸan ataması yapılmadığı için sosyal medyada sevdiklerine bir mesaj bırakarak yaÅŸamına son verdi.

Süleyman Avcı: Ormanda odun iÅŸiyle uÄŸraÅŸan Süleyman Avcı, kesilen bir tomruÄŸun kendisine çarpması sonucu yaÅŸamını yitirdi.

İbrahim YeÅŸilbaÄŸ: CoÄŸrafya ÖÄŸretmeni İbrahim YeÅŸilbaÄŸ coÄŸrafya öÄŸretmenliÄŸini bitirmesine raÄŸmen atanmadığı ve çalışamadığı için yaÅŸamına son verdi.

Ömer SarıoÄŸlu: Ailesiyle birlikte yaÅŸadığı evde yalnız başınayken bahçeye çıkıp av tüfeÄŸiyle kendini öldürdü.

DoÄŸukan Özyılmaz: Ataması yapılmadığı için özel güvenlik görevlisi olan 25 yaşındaki DoÄŸukan Özyılmaz kendini asarak intihar etti

Esra Temur: Evde bulunan tabanca ile başına bir el ateş ederek yaşamına son verdi.

Nermin GümüÅŸ: OturduÄŸu apartmanın 4. katından atlayarak intihar etti.

Åžengül Özkan: 2007 Åžubat atamalarında atamasının olmadığını öÄŸrendiÄŸinde, bunalıma girerek intihar etti.

Yeter İrmak: Ücretli öÄŸretmenlik yaptığı okulun karşı tarafında bulunan inÅŸaattan atlayarak intihar etti.

Ali Kürklü: Osmaniye’de 2010 yılında girdiÄŸi KPSS sonucunda atanabilecek puanı alan Ali Kürklü sınavın iptal edilmesi ve ikinci sınavda atanabilecek puanı alamaması nedeniyle bunalıma girdi ve intihar etti.

Ceyda Cansu Denker: Ceyda Cansu Denker kendini 4. kattaki evlerinin balkonundan boÅŸluÄŸa bıraktı.

Gülnur Nergiz: 28 yaşındaki Gülnur Nergiz, Adana’daki evinde ölü bulundu.

Fatma Esen Çelik: İngilizce ÖÄŸretmeni Fatma Esen Çelik beÅŸ katlı bir apartmanın 5. katından atlayarak intihar etti.

Hilal Uzunkaya: Trabzon’da yaÅŸadığı apartmanın 8’inci katından atladı ve olay yerinde hayatını kaybetti.

Selma KoÅŸan: Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ataması yapılmadığı için bir süredir vekil öÄŸretmenlik yapan İngilizce ÖÄŸretmeni Selma KoÅŸan intihar etti.

Gamze Filiz Arslan: Evinde av tüfeÄŸi ile yaÅŸamına son verdi.

Elif İşler: CoÄŸrafya öÄŸretmenliÄŸi mezunu Elif İşler atanmayınca intihar etti.

Fikret Ercan: 17.07.2010’da Bursa’da intihar etti.

Handan Ülker: SözleÅŸmeli öÄŸretmen olarak çalışan Handan Ülker görev yaptığı okulun tuvaletine kendini asarak intihar etti.

NURCAN UCA: Resim-iÅŸ öÄŸretmeniydi, 5 Haziran 2007 tarihinde intihar etti.

NURAY ÖZER: Atamasının yapılmaması dolayısıyla amcasının evindeki av tüfeÄŸiyle intihar etti.

MUHAMMET AYTEKİN ÇİFTÇİ: Babasına ait ruhsatlı tabancayla başına ateÅŸ ederek intihar etti.

İSMAİL KIZILOK: 2008 yılında annesini kaybeden Kızılok, annesinin ölüm yıldönümünde BayrampaÅŸa’daki bir elektrik direÄŸine çıkarak ölüme atladı.

KADİR AĞZIBURUK: Balıkesir İskele Mahallesindeki evlerinin merdiven korkuluklarına iple kendisini astı.

ŞAHİN DEMİR: Ataması yapılmaması sonucunda girdiği bunalımın ardından kendini okul lojmanının tavanına asarak intihar etti.

ADEM SARIUSTA: İşsizlik yüzünden girdiÄŸi bunalımdan çıkamayarak evinin beÅŸinci katından atlayarak intihar etti.

ELİF İŞLER: Bunalım sonucu sulama kanalına atlayarak intihar etti.

Hasan Songur: Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir plastik enjeksiyon fabrikasında çalışmaya baÅŸladı. 25. mesai gününde vücudunun üst kısmı, makine içindeki preste sıkışarak iÅŸ cinayeti sonucu hayatını kaybetti.

UYGAR ÅžENONCAK: Elazığ’da cansız bedeni bir aÄŸaca asılı olarak bulundu.

ÜMİT EKER: Manisa’nın Soma ilçesindeki, Soma Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 2 yıldır makine teknolojileri dersi için vekil öÄŸretmenlik yapan Ümit Eker intihar etti.

ALTTİN GÜVEN: Kendini elektrik kablosuyla asarak yaÅŸamına son verdi.

MUSTAFA KAYA: Evinde kendini tavana asmış olarak ölü bulundu.


Bu haber 25 kez okundu.

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                                                   8 + 1 = ?

HAVA DURUMU

ANKARA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Bugün Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirdiniz?

Çayyolu Medya Grup © 2017 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Espower Bilisim